24 mese advent napjaira

24 mese advent 24 napjára

A karácsonyt megelőző adventi időszak a kicsik számára felfoghatatlanul hosszúnak tűnik. Hogy megkönnyítsd a várakozást, olvassatok mesét mindennap. Segítségül 24 mesevideót gyűjtöttünk össze.

December hónapból és advent négy hetéből a gyerekek leginkább annyit érzékelnek, hogy sokkal előbb sötétedik, az esték hosszúak, a közlekedés egyre nehezebb, és egyre többet kell az üzletekben várakozni.

Hogy az adventi időszak a gyereknek is izgalmas lehessen, a karácsony előtti estéken, hétvégeken, ha tehetitek, együtt süssétek a mézeskalácsot, vond be az otthoni készülődésbe a kicsiket is. Délutánonként vagy esténként egy-egy adventi mese izgalmasabbá teszi számukra az oly hosszúnak tűnő várakozást karácsonyig. Tervezd meg előre, melyik 24 mesét olvasod el december 1-jétől a gyerekeknek. Az adventi meséket beszámozhatod, és visszafelé haladva olvassatok el mindennap egyet. Meglátod, mekkora örömet és élményt szerzel a kicsiknek, ráadásul mennyivel izgalmasabb lesz így a visszaszámlálás, mintha csak arra hivatkozol, hogy mennyit kell még aludnia karácsony estéig.

Valójában teljesen mindegy, milyen meséket választasz az adventi napokra, még az sem baj, ha azok nem a télapóról vagy a karácsonyról szólnak. A gyerekek ilyen “apróságokon” amúgy sem problémáznak.

http://www.nlcafe.hu/advent_programok/20151126/advent-mese-video/

Forrás: nlcafe.hu

http://lenvirag.blogger.hu/2014/11/19/adventi-mesenaptar-24-nap-24-mese

Forrás: lenvirag.blogger.hu

24 mese advent napjaira hozzászólásai

Szólj hozzá

0.023 mp