Építkező kalauz I.

Építkező kalauz

I.rész

Hogy mi ez? Hát az amiről szól a cím: építkező kalauz lesz reményeim szerint.

Arról szeretnék írni, ha az ember lánya és fia elérkezettnek tekinti az időt, hogy valami újba fogjon akkor mi vár rájuk.

Nem fogok neveket említeni, vagy ha igen akkor természetesen csak a beleegyezésükkel :)

A kezdetek: na igen a kezdetek, nem is tudom hol kezdjem, vagy hogy mikorra datáljam. Na de igen az első a gondolat, ami immár vagy tízen  akárhány éve megfogalmazódott bennem, vagyis bennünk. De soha nem volt annyink, vagy nem volt rá lehetőségünk vagy merszünk vagy,...de szerintem értitek.

De a remény hal meg utoljára és kisebb nagyobb elánnal böngészi az ember az ingatlan hirdetéseket és rá kell hogy jöjjön, hogy milyen szép kis lakások és házak vannak, de ennyi pénz nincs a világon :) Aztán abba hagyja a nézelődést, mert csak a szívét fájdítja meg ilyenek. Aztán eltelik újra egy pár hónap és azt veszed észre, hogy hétvégenként megint csak hirdetéseket nézel.Találgatod, milyen elrendezésű, hány négyzetméteres házban éreznéd jól magad.

Aztán az idő meg csak telik a pénz az meg olyan, hogy nem jön csak úgy magától, szóval megint elveted az ötletet. Közben a gyerekek szépen lassan elkezdenek felnőni és azt veszed észre már nem az a lényeg a hirdetésekben, hogy nagy kert legyen és plusz egy szoba a gyerekeknek, hanem hogy elég egy kisebb házikó is.

Mivel a remény hal meg utoljára és esélyt adsz magatoknak arra, hátha... így megpróbálod belőni, hova is költöznél szívesen. Jönnek a Pest megyei települések szépen sorba és kiderül, hogy milyen előítéletekkel rendelkezel. Nem vagyok egy földrajz bubus, de azért az megvan hogy elég sok település leledzik ebben a kicsinek nem nevezhető megyében. Na szépen sorba kilőttük majd az összeset.

Majd januárban úgy döntöttünk, hogy a terveket tettek is kövessék, és elküldtük a paramétereinket egy -egy ingatlan irodának, hogy most már keressenek ők nekünk szép házat. Meg is kaptuk szépen sorban azokat a hirdetéseket amiket már hetek, sőt volt olyan is amiket már hónapok óta nézegetünk az interneten. Aztán egyszer csak a semmiből kaptunk egy ajánlatot, ami nem is volt annyira rossz, így felkerekedtünk és úgy döntöttünk megnézzük a házat. A ház a maga nemében szép volt , szépen felújított és tipikus családi ház. Az eladó egyedül maradt a nagy házban és ezért szeretne tőle megválni. A két gyerek már felnőtt és el is költözött, pedig a házat annak idején úgy építették, hátha az egyik majd velük marad a tetőtérben. Mit mondjak, nagy hatással volt ránk ez a személyes kontakt. Vegyes érzésekkel távoztunk és igazából nem is beszéltük át, melyikünknek mi tetszett a házban. Aztán pár hét múlva amikor leülepedett az első izgalmi hullám, leültünk és átbeszéltük a látottakat. Ekkor fogalmazódott meg bennünk, hogy nem szeretnénk vidékiek lenni.

 

Építkező kalauz I. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.005 mp