Építkező kalauz II.

Építkező kalauz

II.rész

Hogy mi ez? Hát a folytatása az I.résznek : vásárlás

2015. 09.11. az első fénykép a házunkról, vagyis a leendő házunkról.

Nézegettünk, keresgéltünk és addig addig amíg szépen lassan vagy inkább nem is olyan lassan eltelt nyolc hónap. Igen jól látjátok ennyi idő volt, míg úgy gondoltuk, hogy megtaláltuk a tökéleteset, vagy legalábbis reméljük a helyét.

Ja de hogy szavam ne feledjem még csak tudtára adtuk a tulajnak hogy érdekel minket a tulajdon, készítse az ügyvédet, ha neki is megfelel az összeg amit kínálunk érte.

Akkor miközben várjuk a döntését, elkezdünk rajzolni, terveket keresni és nagyjából összeszedni mi is az amit szeretnénk. Ez szerintem az első fontos döntés, mert itt rakjátok össze a kis dobozokat amiből aztán majd a tervezőnél összeáll a tervrajz.

   

Aki tud rajzoljon mindent ami eszébe jut, aki ismeri a számítógépet az töltsön le egy tervező programot és essen neki a falak rajzolgatásának, de az első lépés tényleges az hogy összeírjátok a dobozok vagyis a leendő helységek számát . Itt dől el hány helység kell vagy menyi az amire szerinted szüksége van a családnak. Egy tipp: ne legyetek szégyenlősek it még nem kell fizetni, szóval mindent írjatok össze amit szeretnétek aztán majd tudtok még szűkíteni ha szükséges, vagy összevonni  ha másképp nem fér el a tervrajzban.

A következő döntés az hogy kitaláljátok, milyen bútorokat fogtok használni?! A meglévők biztosan jók? Nem kellene ár egy párat felújítani, vagy esetleg már lecserélni?

   

A kövi lépés, a szín világ meghatározása és a stílusotok összehangolása. Általában ez már a ház tervezgetésénél meg szokott leni. vagy ha eddig még nem volt meg a tizedik rajz vagy a tervező programban elkészített alaprajz után kiderül, hogy mi is az a stílus ami tetszik nektek.

   

Még egy tipp: mindent amit találtok a Google- ban mentsétek le a gépre a "ami tetszik" mappába. Mert már van egy mappátok a gépeteken aminek az a neve hogy "Ház" ugye?? Ha ez még nincs meg, akkor utcu neki, Asztal/jobb gomb/új mappa létrehozása/átnevezés.

Keressetek tervezőket, igen már lehet, mert valószínű nagyon le vannak terhelve, ha tudjátok kivel szeretnétek dolgoztatni akkor nem árt bejelentkezni hozzájuk. Mi őket találtuk: JuroPlan Bt.

2015.10.16. a kulcsok a kezünkben! Ezek szerint mindjárt a miénk lesz a "birtok" :)

A következő időszak a várakozásé, mert meg kel várnod míg az eladó elfogadja az ajánlatodat, aztán szól az ügyvédjének, aztán összehoztok egy mindenkinek megfelelő időpontot a megbeszélésre. Ha véglegesítésre került a szerződés elfogadása akkor már tudjátok mikor lesz az előleg vagy foglaló átadása is, és a végleges végösszeg átadása.

Ha már itt tartasz akkor nemsokára földbirtokos leszel :) Már csak a földhivatalon múlik mikor kerül a nevedre az a kis földdarab ami már a tiéd, vagyis a tiétek!

 

Tipp: bízd meg az ügyvédet, hogy ő intézze a földhivatali ügyintését, hidd el nem akarsz sorban ülni órákon keresztül.

Építkező kalauz II. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.042 mp