Kreatív dolgok

Ha nem tudod hogy hozd össze a családot, barátokat esetleg a munkatársaidat adok egy tippet: kreatívkodjatok. Mit? Mikor? Miből? Hogyan?

Mit-bármit,

Mikor-bármikor,

Miből- abból amit találsz otthon,

Hogyan- csak is együtt :)

..............................................................................

Kötött baba cipő

Ma egy téli estén megvalósítható kis babacipőt hoztam nektek. Rajta nagyik, keresztanyukák, fogjatok bele. A képre kattintva a forrásoldalra kerültök ahol a teljes leírást megtaláljátok.

Forrás: koteshorgolas.com

2017.01.16.

..............................................................................

Ma nagyon kreatív vagyok, úgyhogy ide írom a következő bejegyzésemet, ami a Luca-naphoz kapcsolódik.

A Luca-napi hagyományokhoz tartozik az időjárás megfigyelése is. Készítettem nektek egy Luca-naptárat. Használata egyszerű: Töltsétek le a képet, nyomtassátok ki, majd Luca napjától karácsony napjáig írjátok be, aznap milyen az időjárás. Egy-egy nap karácsonyig egy-egy hónapot jelöl 2016-ból. Az adott hónapban átlagosan olyan időjárás lesz, mint amit a naptárban feljegyeztetek hozzá.

Forrás: http://www.vous.hu/hir/20151213-luca-kalendarium-idojaras

2016.10.14.

..............................................................................

Farsang a munkahelyeden

Biztosan a Te munkahelyeden is van egy hely ahol néha-néha össze futsz a kollégáiddal. Nálunk ez a konyha. Hogy miért fontos ez? Nos nem fontos a helyszín, mert ez lehet a szoba is ahol dolgozol.

Teendők:

- Tölts le egy pár farsangi maszkot az internetről

- küld el ezeket a maszkokat a kollégáidnak e-mailben és kérd meg őket, hogy díszítsék ki, vagy készítsenek egy általuk elképzelt maszkot

- az elkészített maszkokkal díszítsd ki a szobátokat, kis-konyhát bármit ami egy kis jó hangulatot ad ha ránézel

- ha ez nem elég, szervezz egy népligeti, állatkerti közös álarcos sétát, ahol felvehetitek a maszkokat és egy jót sétálhattok a szeretteitek és a kollégák társaságában.

Jó szórakozást :)

2014-01-15

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Farsangra: a múlt évben úgy döntöttem rendezek egy farsangi bulit, olyan igazi beöltözős, tombolás - ajándékos, versengőset. Javaslom a barátok vagy a család egy más fajta összehozására, higgyétek el megéri a fáradozást.

Hozzávalók:

-Tombola ajándékok-apróságok amiket beszerezhetsz a 100 Ft-os boltból (gumi labda, gumi dínó, gyűrű, hajpánt...) sok olyan cucc ami biztosan haszontalan lesz a nyertes számára :)

- Ha kreatív vagy készíts még plusz ajándékokat is (általad, vagy a gyerekeid által festett, rajzolt képet, marionett bábút műanyag palackból vagy tojástartóból; vázát műanyag palackból; kütyütartót bármiből ami otthon van )

- mini torták- pont annyi amennyi vendéget hívsz- ami lehet mondjuk egy szépen feldíszített muffin is

- némi szabadidő, hogy a kérdez-felelek játékot összeállítsd (készíts borítékokban témakörönként felelet választós feladatokat). Ehhez a játékhoz asszisztensre is szükséged lehet, de hidd el megéri a fáradozást. Alkoss csapatokat, két emberből álljon egy csapat. Számoljátok, hogy hány kérdésre tudnak jól felelni. (a pontokra a fődíj kiosztásához lesz szükséged)

- kis papírok és toll vagy ceruza( a jelmezeket 1-től 10-ig értékelnie kell minden résztvevőnek) ez a verseny része- ez is beleszámít a fődíj elnyerésébe

Nos játékra fel, jó szórakozást!

2014-01-10

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Most hogy a vízkereszt alkalmával lebontottad a karácsony fát, kicsit üresnek tűnhet a lakás.

A tippem a következő: ha a karácsonyi díszeket nem akarod már elől hagyni, még nyugodtan repkedhetnek hópelyhek az ablakokon, vagy a csillárra akasztva. Hiszen a tél még nem múlt el, így ez a fajta dísz még aktuális lehet. Az elkészítéséhez nyugodtan vond be a családtagokat. Adj a kezükbe sima másoló papírt, ha ez nincs otthon használd a reklám újságokat. Hajtogassátok össze és mindenki vágjon tetszőleges mintát a papírba. A móka csak ez után kezdődik amikor ki-ki kihajtogatja a saját készítésű hópihéjét. Ragasszátok ablakra ajtóra vagy cérnára fűzve a csillárra, had repkedjenek.

2014-01-07


Nyuszis Keresztszemes minták

Húsvétra ajánlom ezt az oldalt ahol nyuszis keresztszemes mintákat találhattok:

http://marrietta.ru/post262275038/

Forrás: Kreatív Mánia oldala


Nyuszis mamusz

Most, hogy ilyen hideg van odakint kedvet érez az ember lánya ahhoz,hogy készítsen valami szívet melengetőt. Ezt ma posztolták a közösségi oldalon, megosztom veletek :http://www.liveinternet.ru/users/sasha-dion/post306658143/

Cuki, és meleg és rózsaszín :) De persze a többi szín kedvelője se keseredjen el, a színek és minták tárháza korlátlan.

Forrás: Kreatív Mánia


Hóvirág

Szerintem Anyák napjára is remek ötlet. Hozzávalók, joghurtos flakon, hajlítható szívószál, hurkapálcika, krepp papír.

A leírást és más ötleteket itt találtok: Színes Ötletek Blog


Egyszerű díszek húsvétra

Már megint egy ötlet amit a gyerekekkel együtt tehetünk készülve a húsvétra, íme:

 

Alkotásra fel, maradékokat elő, rajta lányok-asszonyok:)

Forrás: Nők Lapja Cafe

2014-03-12


Húsvétváró

Rég történt már ezen az oldalon frissítés, de majd most :)

Nem igazán tudom magam türtőztetni, már csak kicsit több mint két hét és itt a húsvét. Lassan előkerülhetnek a kifújt tojások és a barkára vagy az aranyeső ágra lehet őket akasztani. Jövőhéten már az ajtó díszt is kicserélhetjük- hogyha esetleg a szomszédok nem tudnák mikor is várható eme esemény akkor had tekintsék meg a naptárukat amikor meglátják alkotásunkat-.

Elő az anyag maradékokkal, színes és mintás csomagolópapírokkal a festékkel és a filctollakkal. Szerintem a karácsony után ez a másik olyan ünnep amikor is kiélhetjük kreativitásunkat.

Szerintem nem ragozom tovább csak IDE illesztek egy oldalt ahol nemleírásokat, hanem csak ötleteket találtok.

Ahogy magamat ismerem, ezzel itt még nem lesz vége :)

2014-04-03


Dísz szalagokkal is díszíthetünk egy koszorút és már kész is van az őszi ajtódíszünk.

Ha sok a gyerek a családban érdemes a nyalókáknak ilyen szellemruhát gyártani. Beszerzési lista: nyalóka; anyag darab (lehetőleg fehér-már ha szellemeket szeretnénk gyártani, fekete-ha denevéreket); textil filc, vagy alkoholos filc; vékony szalag- a megkötéshez. Az elkészült szellemeket aztán tökbe, almába vagy muffinba szurkáljuk és úgy várhatják, míg megérkeznek leendő gazdáik.

Ha nincs kedvünk faragni, ez a szalagos díszítés elég egyszerű és nagyszerűnek tűnik-már ha valaki sokat varr és épp van otthon mindenféle szalagja. Tipp: próbáljátok ki csipkével is, nagyon mutatós darab lesz belőle.

A következő díszítési ötlet még mindig faragás mentes, de itt is a szalagok kerülnek előtérbe: egyszerű dísz kötöző maradékok és ilyen pici dísz tökök beszerzésével egy tálnyi tököcsként lehet. A szalagokat egyszerűen ragasszuk a tökökre, vagy gombostűvel rögzítsük a végüket.

No, de ha nagyon nem bírunk magunkkal akkor épp faraghatunk is, íme néhány ötlet az "arcokra":

Biztosan láttatok már ilyet is, ez egy kicsit nagyobb falat, de rajta lányok-faragjatok!

Egy kis akrill festék és egy kis csillámpor és már készen is van. Ugye milyen csajos?!

Leszakadt gombok és szalag újra hasznosítása :)

Forrás: nlcafe.hu; kreatív mánia;

2014.10.09.

0.036 mp